Oud hollandse spelen de Molenkamp

Donderdagmiddag heeft Fc Carmel (Taalklas) geholpen met het verzorgen van oud Hollandse spelletjes voor bejaarden.
Tegen 13.30 uur zijn we naar het verzorgingstehuis De Molenkamp gegaan. We hebben eerst de tafels aangekleed. De jongens hebben een sjoelbak, rummycub, knikkerspel en mens erger je niet neer gezet.
Vervolgens hebben de meisjes de hapjes klaar gemaakt. Tegen 14.30 uur kwamen de gasten. De kinderen begaven zich onder de gasten en gingen samen met hen de oud Hollandse spelletjes spelen. Jawa ging met de hapjes rond en andere meisjes verzorgden de koffie of thee.
Tegen 16.00 uur was het afgelopen. De gasten vonden het heel gezellig, vooral omdat ze mee speelden.

Molenkamp3-2.jpg Molenkamp2-1.jpg Molenkamp1-0.jpg

Lees verder

3e Taining

Op dinsdag 3 maart hebben wij getraind van 9.00 uur tot 10.00 uur.
In deze training hebben wij eerst conditietraining met bal gedaan in de vorm van slalom om pionnen en sprintjes tussen leerlingen.
Vervolgens zijn we een spel gaan doen waarbij passen aan de orde kwam. Op een bank hebben we getallen van 25 tot 100 punten stonden. Leerlingen konden punten scoren.
Als laatste onderdeel hebben we een partij gespeeld. Hierbij stonden er op het veld een doeltje en achter het doeltje een bank waar ze dubbele punten konden scoren. Dat gaf voor de leerlingen denkwerk. Ze moesten dus achter de bank verder spelen om te scoren.

1-2tkc-2.jpg 1-2tkb-1.jpg 1-2tka-0.jpg

Lees verder

Hunter, Hunted

Hunter, Hunted
Als we het hebben over de waardes van sport, wordt er wel eens gezegd dat voetbal verbroederd. Jongeren hebben vaak een afkeer tot het gezag (politie / boa) in een gemeente. De jeugdagent en zijn collega’s zijn vaak druk bezig met alle vormen van overlast die gecreëerd worden door jongeren terugdringen. Hierdoor groeien de menselijke verhoudingen tussen jongeren en politie vaak wat scheef.
De jongeren van Pand 11 All Stars hebben de oplossing. Een vriendschappelijke wedstrijd tussen het gezag (politie) en de jongeren. Sinds de Pand 11 All Stars mee doen aan de Twente cup worden de 14 regels van Johan Cruijff gehanteerd. Dit keer hebben de jongeren vooral stil gestaan bij regel 4; Integratie (betrek anderen bij jouw activiteit). Met dit in het achterhoofd is de vriendschappelijke wedstrijd al snel omgezet in een vriendschappelijk toernooi. De deelnemers: Pand 11 All Stars, politie en drie overige jongeren teams uit de gemeente.
De titel van dit verslag is veel zeggend. De jongeren dachten dat ze de politie een lesje zouden leren op het veld. Maar dit hadden ze verkeerd. Door snel combinatiespel van de politie werden verschillende teams overklast. Ze moesten het positie spel van de politie afjagen. Waar er normaal op de jongeren gejaagd word, werd nu de politie afgejaagd. Maar helaas zonder succes. De politieagenten waren niet heel talentvol, maar waren vooral een team!!! Waardoor ze de titel hebben veroverd.
De quote van de dag was ook: “als je snel wil gaan, ga je allen. Als je ver wil gaan, ga je samen”
Al met al een leuke ervaring voor de jongeren en de politie, en zeker voor herhaling vatbaar.

politie voetbal 3-2.jpg politie voetbal-0.jpg politie voetbal 2-1.jpg

Lees verder

FC Skillerz oefent tegen de Hasselo Boys

Afgelopen vrijdag hebben FC Skillerz het opgenomen tegen de Hasselo Boys. Ondanks dat het erg koud was buiten hebben we toch lekker gevoetbald. Er was ook een erg koude wind. We hebben op een klein voetbalveld een toernooitje gedaan met kleine teams. Hierbij hebben we steeds maximaal 5 minuten gespeeld of 2 goals. De winnaar blijft staan. We misten wel wat mensen. Er was er één geblesseerd en we misten een jongen vanwege een training van de KNVB. De jongens waar we nu tegen speelden waren meer van ons eigen formaat, de vorige oefenwedstrijd was tegen jongens die een kop groter waren dan ons. We moeten nog wel even wat beter op elkaar ingespeeld raken voor het eindtoernooi. Gelukkig is er nog even tijd om te trainen. We moeten ook nog nadenken over onze buurtbijdrages. We gaan meelopen met een collecte in April, maar hebben ook de opdracht gekregen om na te denken over nog een bijdrage. Binnenkort meer!

WhatsApp Image 2020-02-21 at 19.46.19-2.jpeg WhatsApp Image 2020-02-21 at 19.46.19 (1)-1.jpeg WhatsApp Image 2020-02-21 at 19.46.13-0.jpeg

Lees verder

opruim activiteit

Wij hebben het terrein van de performance factory schoongemaakt. Wat we veel tegen kwamen waren vooral sigaretten en plastic verpakkingen. Door prikkers te regelen bij de gemeente hebben wij dit afval kunnen opruimen. Tijdens het opruimen kwam er een vrouw bij ons die zich inzette voor het milieu; van koffieprut maakt zij wormencompost. Zij vond ons initiatief erg leuk en wou even meehelpen. (zie foto 1)

schoonmaak3-2.jpeg schoonmaak 2-1.jpeg schoonmaak1-0.jpeg

Lees verder

Toernooi tegen Alifa

Gisteren hebben we een toernooi gehouden tegen de jongerenwerkers van Alifa was best pittig maar team velve heeft toch met 9 – 1 gewonnen 😁 ze waren goed fit daar in tegen de jongerenwerkers wat minder maar ze hebben het goed volgehouden. Na een uur voetballen zijn we team gaan vormen dus gemixt door mekaar maar wat een teamwork allemaal. Na 2 uur te hebben gevoetbald waren we gesloopt en konden de jongerenwerkers aan het zuurstof 🤣🤣 en veel spierpijn op randy na want dat is een top sporter 👌

inbound8940728112268212234-2.jpg inbound3074750885911400807-1.jpg inbound6898920963680681634-0.jpg

Lees verder

Facebook Posts

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#10) This endpoint requires the 'manage_pages' or 'pages_read_engagement' permission or the 'Page Public Content Access' feature. Refer to https://developers.facebook.com/docs/apps/review/login-permissions#manage-pages and https://developers.facebook.com/docs/apps/review/feature#reference-PAGES_ACCESS for details.
Type: OAuthException
Code: 10
Please refer to our Error Message Reference.


Partners

  • Gemeente EnschedeHengelo
  • WBOOldenzaal
  • Domijn