Opruim werkzaamheden speeltuin Robinia

Twente cup, team De zware jongens

Op woensdag 29 januari hebben 6 jongens van het team De zware jongens geholpen met opruimwerkzaamheden bij speeltuin Robinia In Enschede West. 15.00 uur – 15.45 uur.

Rond 15.00 uur heeft het team zich verzameld bij de speeltuin. Ze kregen hesjes en een knijper om afval in de buurt en rondom de speeltuin te verzamelen en opruimen. We kregen vuilniszakken mee om het vieze afval in te doen. We zijn begonnen in de speeltuin en daarna zijn we de buurt in gegaan. Voor Robinia is een groot grasveld waar super veel afval lag. De jongens zijn in kleine groepjes op pad gegaan en hebben de afval met de knijpers opgepakt en in de afval zakken gedaan. Ze waren goed bezig en namen het best serieus. De een ging natuurlijk iets serieuzer aan de slag dan de ander, maar zij weten namelijk ook heel goed dat er punten verzameld moeten worden.
Na een half uur tot 3 kwartier opgeruimd te hebben hadden we 2 zakken vol afval. Het was best een koude dag, maar ondanks dat waren de jongens goed bezig.
De speeltuin beheerder was heel blij met de jongens. Zo helpen wij de buurt met een schoner grasveld en krijgen de jongens weer punten, 2 dingen in 1.

7-2.jpg 12-1.jpg 8-0.jpg

Lees verder

Eerste training 2020

Vrijdag 31 Januari stond alweer de tweede training op de planning voor Pand 11 all stars. Het was de eerste training van dit jaar en dus moest iedereen dan ook flink aan de bak om weer in top vorm te komen. De training begon met een erg intensieve warming up. De spieren werden goed warm gemaakt om vervolgens meteen het positiespel te oefenen. Dit gebeurde helaas op een modderig veld waardoor niet alle ballen altijd even goed aan kwamen. Des ondanks werd er snel geschakeld en deed iedereen erg fanatiek mee. Na het positiespel werd er geoefend op aanvallen. Aan het begin ging dit allemaal nog een beetje stroef maar dat veranderde gauw toen iedereen het spelletje door begon te krijgen. Met de trainer op doel ging geen bal erin, waarnaar de trainer de weddenschap afsloot dat er minimaal 5 van de 20 ballen in moesten, gebeurde dat niet dan moest iedereen 30 keer opdrukken. Uiteraard vlogen de ballen er ineens wel in en lieten de jongens de trainer opdrukken. Na deze oefening gingen de jongen nog even 20 minuten partijtje spelen waarna iedereen ook helemaal op was. Al met al was het dus absoluut een geslaagde training!!!

tweede training 3-2.jpg tweede training 1-1.jpg tweede training 2-0.jpg

Lees verder

Kinderen in een schone omgeving laten spelen

Onze jongeren moesten iets gaan doen voor hun woonomgeving. Daar hadden ze echter nog niet goed over nagedacht. Zeker niet omdat het hun eerste keer is. Ze hadden zelf een goed idee om de speel omgeving van Speeltuin Stadsveld schoon te gaan maken. Er werden afgelopen vrijdag veel bladeren opgeveegd, maar ook het papier en plastic werd er meegenomen. Het viel hun toch wel een beetje tegen om zo een middag bezig te zijn met een bezem en een schep. Het zal me niks verbazen als ze er spierpijn en zere handen aan over hebben gehouden.

2020-01-31 5-2.jpg 2020-01-31 1-1.jpg 2020-01-31 3-0.jpg

Lees verder

2e Training

Op 30 januari hebben wij onze 2e training afgewerkt. De training zag er als volgt uit:
1. Conditieoefening in diverse vormen
2. Conditieoefeningen met bal
3. 3 hoekjes
4. Blokjesvoetbal
We begonnen de training met conditieoefeningen in de vorm van estafettes tussen de jongens en de meisjes. Helaas voor de jongens gingen de meisjes er met de overwinning vandoor.
Daarna zijn wij op dezelfde manier met de bal deze estafettevorm gaan doen. Hierbij wisten de jongens te winnen.
Vervolgens zijn we in 4-tallen positiespel gaan oefenen. 3 meisjes tegen 1 jongen en 3 jongens tegenover 1 meisje. Dit deden we ook in allerlei vormen.
We hebben de training afgesloten met blokjesvoetbal met spelvarianten.
Daarna kwam Jelle van het Fc Twentecup-team ons de ballen overhandigen voor onze eerste beloning.

Training 2d-2.jpg Training 2c-1.jpg Training 2b-0.jpg

Lees verder

Hightea Verzorgingstehuis de Molenkamp

Dinsdag 28 januari zijn wij om 13.30 uur naar het verzorgingstehuis de Molenkamp gegaan om er een Hightea te organiseren voor de bewoners die zich daarvoor hadden ingeschreven.
We begonnen met allereerst de tafels klaar te zetten en deze te versieren met allerlei spullen die met de winter te maken hadden, daar het thema Winter Hightea had.
Tegen 14.00 uur moesten we de hapjes klaarmaken. Deze bestonden uit zowel zoete als hartige hapjes.
Tegen 14.30 uur hebben we alles op tafel moeten zetten.
15.00 uur waren alle bewoners aan tafel geschoven en zijn de leerlingen er ook bij hen aan tafel gaan zitten. Dat vonden ze nogal moeilijk, maar ze hadden gauw contact met de bewoners die dit contact zeer op prijs stelden. De bewoners genoten van de heerlijke hapjes.
Tegen 16.30 uur moesten we alles opruimen en schoon maken en achterlaten. Het was 17.00 uur toen we naar huis konden gaan. We waren zeer tevreden over deze middag. 2 leerlingen wilden dit zelfs vaker doen en later ook wel hier werken.

overzicht-2.jpg Aan tafel-1.jpg keuken-0.jpg

Lees verder

Toernooi

Vandaag hebben wij een toernooi gehouden tegen jong Velve. Het was een geslaagde middag ze waren allemaal super fanatiek soms was het het een rugby team maar met vallen en opstaan zijn we allemaal groot geworden 😉 team velve was in de wedstrijd sterker maar jong velve heeft zich goed staande gehouden.

inbound108875273434124156-2.jpg inbound4367132331709190454-1.jpg inbound2102902093632908418-0.jpg

Lees verder

Facebook Posts

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: Error validating application. Application has been deleted.
Type: OAuthException
Code: 190
Please refer to our Error Message Reference.


Partners

  • Gemeente EnschedeHengelo
  • WBOOldenzaal
  • Domijn