Wandelen met ouderen

Vandaag stond in het teken van de bewoners van het ouderen centrum de Posten.
Vanmorgen om 09:30 kwamen we gezamenlijk aan bij de posten. We moesten ons melden bij de Balie. Na enkele minuten werden we opgehaald en liepen we naar een gezamenlijke koffiekamer. Deze kamer wordt het knooppunt genoemd. We werden ontvangen door een vrijwilligster van de Posten met een kopje thee. Na enkele minuten werden de bewoners binnengebracht. Het waren een groep oudere dames die vandaag mee zouden doen aan de buitenactiviteit. De sfeer was goed en de mensen maakten een praatje met ons. Na ongeveer 10 min werd er nog een mevrouw binnengebracht. Deze mevrouw was erg verbaasd dat wij er waren. Ze was erg belangstellend en erg geintereseerd in ons. Deze mevr was heel vrolijk en blij en genoot enorm van ons gezelschap. Na de koffie en thee gingen we op pad. Dit moest in 2 groepen want er waren veel dames die graag naar buiten wouden.Het was erg koud dus de bewoners moesten erg goed ingepakt worden tegen de kou. Tijdens het wandelen was er ruimte voor een praatje. De mensen genoten enorm van hun buiten uitje en wij vonden het ook erg gezellig. Na de wandeling hebben we de eerste groep dames teruggebracht om vervolgens met de 2de groep op pad te gaan. Ook dit was erg leuk en gezellig. Tegen 12:30 hebben we afscheid genomen van de groep omdat er s,middags nog een groep van ons zou komen om te wandelen .

Om half 3 vanmiddag arriveerde de volgende groep van de Trillfam. We hoefden ons niet meer te melden en konden doorlopen naar het knooppunt. Toen we aankwamen zaten er weer nieuwe mensen die graag wouden wandelen maar ook een paar die in de ochtend ook waren geweest. Deze mensen hadden zo genoten dat ze heel graag nog een keer mee wouden. Dit hebben we dan ook gedaan. Weer met een groep gewandeld zowel binnen(ivm de kou) en buiten. De mensen die in de ochtend waren geweest die hadden zelfs tussen de middag even geslapen omdat ze moe waren geworden van de buitenlucht. Na het wandelen was er nog ruimte voor verschillende spelletjes. Hierbij was er volop lol en plezier vanuit de bewoners en ons.
Tegen 16:30 zat de tijd erop en kregen we een applaus van alle mensen. We kregen zelfs een bedankje van de vrijwilligster dat we mevr x een geweldige dag hebben bezorgt die ze niet snel zal vergeten. Mevr x is de mevr die in de ochtend zo verbaasd was dat wij er waren en die het einde van de dag 4 keer gewandeld heeft en verschillende spelletjes met ons heeft gedaan.
Het was een lange maar zeer voldane dag voor de mensen van de Posten

Trillfam

Ps: De bewoners zijn niet vol op de foto,s. Dit ivm privé van deze mensen

IMG_1250 IMG_1247