Oefenwedstrijd buiten

Na met alle teams drie keer te hebben gevoetbald in de gymzaal, was het de tijd om een wedstrijd te gaan spelen op een echt voetbalveld. Na overleg met de verenigingsmanager van Sparta Enschede mochten we gebruik maken van een van de kunstgrasvelden op hun complex.

We hadden om 14:15 afgesproken bij het schoolgebouw om ons vanaf hier te verplaatsen naar Sparta. Iedereen was mooi op tijd aanwezig, dus konden we vertrekken. Er fietste een groepje mee met de trainer en de jongens die niet beschikten over een fiets konden mee met de auto of de stadsbus.
Eenmaal omgekleed op het veld zijn de regels even kort besproken en zijn de teams opgedeeld om daarna zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Want ze hadden er super veel zin in.
De wedstrijd begon redelijk gelijk op, met kansen van beide kanten maar nog geen doelpunten. De ban werd uiteindelijk gebroken door een vlijmscherpe voorzet en een spits met een neusje voor de goal. Na veel kansen en ook goals over en weer was het even tijd voor pauze en een korte bespreking.
Wat opvalt is dat de sfeer onderling heel goed is en dat iedereen elkaar accepteert en er niet gezeurd wordt op elkaar. Wel vond de trainer dat de bal iets vaker overgespeeld mocht worden, want samen voetballen is makkelijker dan alleen.
Je zag in de tweede helft meteen dat dit werd opgepakt en zo verliep het spel dus ook een stuk beter. Na wederom veel doelpunten over en weer raakte er een van de teams een beetje vermoeid en hier maakte het andere team dankbaar gebruik van. Uiteindelijk riep de trainer “winnende goal!” om te kijken of er voor het vermoeide team nog wat te halen viel maar het mocht niet baten.
Een vlammend schot vlak langs de keeper besliste uiteindelijk de wedstrijd. Het was mooi geweest zo, de jongens hebben allemaal hartstikke goed hun best gedaan en mogen trots zijn op zichzelf.

9886A51A-BA9E-4D88-B139-6D474518596A-2.jpeg C1C43154-8930-4C21-814F-2B40E9ABFACD-1.jpeg 8B2D070B-2257-49B2-A66A-A37BEB3BD2F3-0.jpeg