Hunter, Hunted

Hunter, Hunted
Als we het hebben over de waardes van sport, wordt er wel eens gezegd dat voetbal verbroederd. Jongeren hebben vaak een afkeer tot het gezag (politie / boa) in een gemeente. De jeugdagent en zijn collega’s zijn vaak druk bezig met alle vormen van overlast die gecreëerd worden door jongeren terugdringen. Hierdoor groeien de menselijke verhoudingen tussen jongeren en politie vaak wat scheef.
De jongeren van Pand 11 All Stars hebben de oplossing. Een vriendschappelijke wedstrijd tussen het gezag (politie) en de jongeren. Sinds de Pand 11 All Stars mee doen aan de Twente cup worden de 14 regels van Johan Cruijff gehanteerd. Dit keer hebben de jongeren vooral stil gestaan bij regel 4; Integratie (betrek anderen bij jouw activiteit). Met dit in het achterhoofd is de vriendschappelijke wedstrijd al snel omgezet in een vriendschappelijk toernooi. De deelnemers: Pand 11 All Stars, politie en drie overige jongeren teams uit de gemeente.
De titel van dit verslag is veel zeggend. De jongeren dachten dat ze de politie een lesje zouden leren op het veld. Maar dit hadden ze verkeerd. Door snel combinatiespel van de politie werden verschillende teams overklast. Ze moesten het positie spel van de politie afjagen. Waar er normaal op de jongeren gejaagd word, werd nu de politie afgejaagd. Maar helaas zonder succes. De politieagenten waren niet heel talentvol, maar waren vooral een team!!! Waardoor ze de titel hebben veroverd.
De quote van de dag was ook: “als je snel wil gaan, ga je allen. Als je ver wil gaan, ga je samen”
Al met al een leuke ervaring voor de jongeren en de politie, en zeker voor herhaling vatbaar.

politie voetbal 3-2.jpg politie voetbal-0.jpg politie voetbal 2-1.jpg