Damn deze vragen zijn nog moeilijker dan op school!!

Damn deze vragen zijn nog moeilijker dan op school. (riep Imad)
Donderdag 16 januari is team Pand 11 All Stars op bezoek geweest bij de gemeente Rijssen-Holten.
OP het programma stond het uittesten van de nieuw ontwikkelde sociale kaart van de gemeente.
Team pand 11 All stars was uitgenodigd door de gemeente om de sociale kaart uit te testen en waren verantwoordelijk om te toetsen of de het systeem gebruiksvriendelijk was voor alle lagen van de maatschappij. Pand 11 All stars vertegenwoordigde vooral de stem van de jongeren. Tijdens de bijeenkomst werden verschillende maatschappelijke dillema’s en vraagstukken behandeld. Het team moest vervolgens op de site naar eventuele oplossingen zoeken. Bijvoorbeeld als een gezin niet voldoende financiële middelen hebben om een sport vereniging te betalen, waar kan je op de sociale kaart het sportfonds van de gemeente vinden? of iemand die een beperkt kind heeft en aanpassingen nodig in zijn of haar woning, waar kan je dan met je vraag terecht.
Het team heeft diverse tips gegeven over de site bijvoorbeeld het werken met pictogrammen vergelijkbaar met een app. Daarnaast hebben is er feedback gegeven over het uiterlijk van de site.
Tijdens onze evaluatie was de slogan bedacht: Maatschappelijk betrokken zijn doe je niet alleen met klussen, maar ook met je hoofd.
Op naar de volgende buurtbijdrage

actie foto gemeente-2.jpg actie foto gemeente 2-1.jpg buurtbijdrage gemeente groeps foto-0.jpg